maanantai 8. lokakuuta 2012

Miks hiidessä pitäs tehdä niin paljon töitä?

Nonni, nyt mä alotan :) Aluks haluan sanoo näin:
Kirjotan tänne OMIA mielipiteitäni, OMASTA vinkkelistäni, OMALLA vastuullani. En missään nimessä tarkoita että mun mielipide olis oikee, se on vaan mun ihan ikioma. Eikä mulla välttämättä ole ratkaisua epäkohtiin. Kunhan kirjoitan. Ni.

Mä en käsitä miks yhteiskunta ei hyväksy ihmistä ihmisenä?
Miks ihminen joka tekee töitä isolle menestyneelle firmalle on parempi kun ihminen joka siivoo sen firman vessoja?
Miks Herra Gübbenhagen, joka raataa ku hullu ja ei kerkee koskaan olemaan sika kalliissa omistusasunnossaan perheensä kanssa on parempi ihminen kun Herra Suippo joka on taiteilija ja tekee sitä mistä on aina unelmoinut, taidetta.
Gübbenhagen herää kuudelta arkisin, lauantaisin ehk seiskalta. Laittaa puvun päälle, menee töihin, lentää Frankfurttiin kokoukseen kaheks tunniks ja palaa takasin töihin. On kotona kymmenen jälkeen illalla. Se ei kerkee tekeen mitään muuta ku töitä, no okei, kerran tai kaks vuodessa se pitää lomaa. Veneilee paniikissa ja stressissä kolme viikkoo kesällä, pullistelee kavereilleen kuinka mahtavaa kaikki on, vaik ei kyl ookkaan. Talvella käy ehk Thaimaassa, mut miettii töitä koko ajan kuiteski. Mä en millään usko ett Herra Gübbenhagen on onnellinen, jos se kerkee moista miettiin. Mummielestä se on harmillista, ei mulla oo mitään Gübbenhagenia vastaan. Ja sitä paitsi, kyllä mä tunnen muutaman Gübbenhagenin ja kyllä ne humalassa myöntää ett ne haluis olla enemmän Herra Suipon kaltasia, ainaki vähän.

Herra Suippo kerkee oleen perheensä kanssa, Suippo asuu vuokralla ja käy sienessä. Kasvattaa ite porkkanoita ja perunoita. On onnellinen mutta ei varakas. Suippo herää ehk ysiltä, syö aamiaista rauhassa ja lukee lehtee. Miettii samalla ett meniskö maalaan vai kastelisko kasvimaan ensin, venyttelee ja päättää lukee ensin kuitenki vähän kirjaa. Sillä on näyttely tulossa, muutama taulu tarttis viel vääntää. Se näyttely on tärkee, niinku kaikki näyttelyt. Jos myis jonku taulun, vois ostaa ne kottikärryt. Suippo sai apurahan, vuodeks, onneks. Se tarkottaa ett sen ei tarvii vuoteen miettiä millä se maksaa vuokran, ei tarvii raapii rahoja kasaan mistä sattuu. Mutta Suippo on itse valinnut oman elämänsä, Suippo tekee taidetta, ei kieri rahoissa mutta ei myöskään valita siitä. No kyl se saattaa joskus vähän noitua ku ei oo hynkkyä, mut sit se muistaa ett tätähän se halus :) Suippo ihan ite valitsi.

Paitsi että ei se käy. Ku ei se oo ihan ok ett viljelee omat porkkanansa. Ja tekee taidetta. Eikä käy töissä. Se on kuitenki aikalailla outoo. "Miten se nyt onnellinen on? On se jotenki kuitenki vähän liian tyytyväinen, eihän sillä ees oo rahaa? Kyllähän se nyt varmaan ainakin lannottaa sitä maataan jollain oudolla ekoloooogisella lannotteella? Eihän se nyt oikeen käy."

Miks ihmiset suhtautuu epäillen kaikkiin jotka poikkee perus jampoista? Miks ei vaan saa olla Suippo. Ja oikeesti Gübbenhagenitki on vaan ihmisii, niille on tapahtunu jotain. Niitten pitäs mennä Suipolle saunoon ja syömään, jos ne kerkeis joskus.

Ja sitte, aivan saletisti suurin osa työttömistä tekee sivussa jotain hommia, en usko ett kaikki istuu himassa ja kattoo telkkaria josta ne ei oo maksanu telkkarilupaa. Mää ihan sillä vaan ett, ei kukaan pärjää 500 kuussa. Ei se ett on työtön tarkota ett on laiska paska ja elää yhteiskunnan rahoilla. Asiat harvoin on niin musta valkosii.

Ei noi bisnes ukkelitkaan ihan pulmusii oo, eiköhän kaikki sen jo tähän maailman aikaan tiedä.

Se on sillälailla. Mummiälestä meinaan. Helmee.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti